Language 
  • flagga
  • flagga
Currency 

Show filter
Hide filter
Brand
Brandit Guerilla Helikon-Tex Invader Gear M.F.H Mil-Tec
Color / Pattern
black multicam olive pencott wildwood ranger green
Price

Kort förklaring av olika militärbyxor

Allmänt om militärbyxor 

Militärbyxor kännetecknas ofta av lite slitstarkare material. Ofta används ett tyg som är rutigt om man kollar noga. Detta kallas “Rip Stop” och ska förhindra stora revor i byxorna om en skada uppstår. Genom att det är förstärkta små fyrkanter som förhindrar revan att bli större. Camouflage är och ofta ett kännetecken på militärbyxor. Även om det faktiskt är vanligast med hel färger som grönt, svart och beige eller tan. Men även camouflage som Multicam är väldigt populärt både bland airsoft och militär. Militärbyxorna är ofta förstärka på tex knän och har stretch partier för att du ska kunna vara rörlig. Så ett par militärbyxor kan passa lika bra på vandring som i fält eller på airsoftspel. 

Cargo byxor 

Det finns flera varianter av cargobyxor eller cargo pants. Det som kännetecknar denna modell av byxa är dom stora fickorna på sidan av benet. Så cargobyxor finns i flera färger och camouflage. Även olika modeller då det egentligen är själva fickan som gör dom till cargo byxor.  Så oavsett om du är kille eller tjej eller gillar camouflage eller enfärgat så finns det cargo byxor som passar dig. 

Combat byxor & taktiska byxor

Combat byxor och taktiska byxor är samma sak som man lätt räknar ut. Det som skiljer ut dessa från andra militärbyxor är mer skydd. Ofta kommer dessa med inbyggda knäskydd och ibland förstärkta höftpartier. Combat byxor är gjorda för att använda i fält eller på airsoft och paintball spel. Så dessa passar inte i civila sammanhang. Men är mer eller mindre ett måste för dig som spelar mycket.